Мирослав СТОЯНОВ, говорител на ОДМВР – Пазарджик

На 3 октомври тази година в РУ-Септември е получен сигнал от 63-годишна жена от същия град . Разтревожена тя съобщила, че майка ѝ Цвета Боерикова – 84 години е в неизвестност. Възрастната жена е напуснала дома си и не се е прибрала. По данните на дъщерята пенсионерката страдала от деменция и лесно се дезориентирала.

Криминалисти от Районното управление незабавно обявили жената за местно издирване и с нейното описание били запознати дежурните автопатрули, полицейските и младши-полицейските инспектори. След няколко дни безуспешно търсене полицаите и най-вече близките започнали съвсем основателно да се приетсняват. Ето тук обаче се намесва и невидимата ръка на Съдбата, която е решила да възнагради усърдността на търсещите.

На 13 октомври /събота/ 55-годишен мъж от съседното село Варвара решил да отиде в землището на селото, за да нагледа конете си, които пуснал на паша. Съвсем неочаквано насред полето той дочул едва доловим женски глас. Човекът действал бързо, разтършувал се и открил баба Цвета паднала в една вада насред гъсти храсти малини, къпини и шипки. Но по важното е  добро общо състояние и без опасност за живота въпреки почти десет денонощия престой на открито. Той се обадил на телефона за спешни повиквания, на мястото са се отзовали полицейски екипи и линейка на «Спешна помощ». Старицата е транспортирана за преглед в болницата, а малко по-късно е предадена обратно на близките си.

Ръководството на Районното управление в Септември изказва сърдечната си благодарност към г-н Илко Петракиев – 55г.  от Варвара, който е имал късмета да открие изгубилата се старица, действал е бързо и съвсем по човешки.