От 12 до 14.10. 2018 г. в Молдова, в град Кишинев се проведе Световна купа и Световно първенство на SKDUN/Шотокан Карате на държавите от Обединените нации/, за всички възрасти. В състезанията взеха участие над 1 800 каратеки от 30 държави. Това бяха 80 % от държавите на Европа, САЩ, Русия, Индия, Сирия, Венецуела, Габон, Доминиканска република, Непал и други.

СК” Тонус- спорт” взе участие, като част от националния отбор на България  със седем състезатели. Пет от тях се състезаваха  в Световната Купа и 2-ма в Световното първенство. Ето и класирането на състезателите ни:

В Световната Купа на  SKDUN

В  дисциплина санбон кумите

При 9 годишните

  • 1-во място и златен медал за Ивелина Донова

При 10 -11  годишните

  • 2-ро място и сребърен медал за Виктор Минеков
  • 6-то място за Иван Тодоров

В дисциплина Шобу ипон кумите

 При кадети /15 год/

  • 1-во място и златен медал за Радост Гогова. Тя успя да защити титлата си от миналогодишното първенство в Егер- Унгария, където в същата дисциплина стана  първа.

В дисциплина Ката

При 9 годишните 

-6-то място за  Георги Василев

При 10- 11 годишните

-4-то място  за Асен Присадов. Малко не достигна на нашия състезател  да се класира трети. За третото място се проведе преиграване от трима състезатели, които бяха с равни оценки, между които и Присадов.

Ето и участието ни в Световното първенство на SKDUN

В дисциплина Шобу ипон кумите

При кадети/15 год./

  • 6-то място за Кръстьо Барабаров.

След като спечели първата си среща с много добра игра срещу представител на Азърбайджан, загуби в много оспорван двубой, с три продължения, от румънски състезател, с което бе спрян пътят му към медалите.

Радост Гогова и Кръстьо Барабаров бяха включени и в отборите на България: кадети отборно момчета, кадети отборно девойки  и смесено отборно. Въпреки добрата им игра, отборите ни не стигнаха до призовите места, в световното първенство.

Доволен съм от представянето на всички състезатели, като изказвам благодарност и на техните родители, без подкрепата на които, участието  ни в състезанията нямаше да се осъществи, заяви сенсей Асен Василев.