Националната седмица на четенето стартира днес в Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев” в Пазарджик, съобщиха от там. Инициативата бе открита с посещение в Детска градина” Радост”.

„Нашите приятели от група „ Звънче” с удоволствие слушаха стихчета, посветени на есента и разказаха с какво им харесва този сезон. Прочетохме им и книжки с гатанки за плодовете и зеленчуците, а отговорите не успяха да ги затруднят. За финал нарисуваха есенни рисунки, които подариха на Детския отдел в Регионална библиотека „ Н.Фурнаджиев”. Четенето ни продължи в Детския отдел, където ни гостуваха малките палавници  от Детска градина „Снежанка”.

Повечето от тях посетиха библиотеката за първи път. Научиха Молбата на книгата, видяха най-голямата и най-малката книга, които са притежание на библиотеката, разбраха какви са правилата за ползване на книжките и разгледаха най-интересните издания, които са притежание на Детския отдел. Подготвителната група към Детска градина „ Снежанка” гостува  на отдел” Изкуство”. Тяхната задача беше да изготвят книгоразделители, които са от средствата за опазване на книги.

Възпитаниците на г-жа Николова бяха изключително сръчни и изготвиха много весели и закачливи книгоразделители, които ще им останат за спомен от днешното посещение. Малчуганите бяха изключително развълнувани от посещението си в Детския отдел и срещата си с библиотеката и задаваха много въпроси. Обещахме си да се видим отново и по други поводи, свързани с книгата и четенето.Четенето е изключително полезно за децата, тъй като от най-ранна детска възраст то развива въображението им, подобрява речниковия им запас и помага за успешното им представяне в училище.“ – разказаха от РБ „Н. Фурнаджиев“.