Мъж от пазарджишкия квартал „Изток“ е задържан, след като пробол свой съкварталец след разпра. Вчера следобед в РУ-Пазарджик бил получен сигнал от екип на „Спешна помощ“ за постъпил млад мъж с прободна рана в областта на гърдите. Незабавно към мястото са изпратени екипи на РУ-Пазарджик и полицейския участък обслужващ квартала. В хода на разследването било установено, че на кръстовище в квартала се срещнали Д.Я.- 57г. и Е.А.- 37г.

Между тях възникнала разпра заради неуредени финансови отношения докато мъжете били в чужбина. Емоциите бързо надделели над разума и Е.А посегнал да удари Д.Я. Той обаче бързо се окопитил , извадил нож и пробол по-младият си опонент в областта на гърдите. След това извършителят избягал и опитал да се укрие.

Не след дълго той бил задържан от полицейските служители, иззето е оръжието на престъплението. Случаят незабавно е докладван на дежурен прокурор  от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Д.Я. е задържан в ареста за срок от 24 часа, а срокът на задържането му е удължен със 72 часа с постановление на прокурор. По случая се води полицейски производство.