Четирима, сред които и непълнолетно момиче, са задържани за притежание на наркотици през изминалото денонощие.

Снощи на улица в септемврийското село Лозен автопатрул при РУ-Септември извършил проверка на лек автомобил „Ситроен“. Униформените установили, че водачът му Г.Г.- 21г. от същото село съхранявал в кората на една от вратите две полиетиленови топчета със суха листна маса. При направения полеви наркотест се оказало, че става дума за марихуана. Младият мъж бил тестван и с дрегер „Drug check“ и пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна.

На улица в Ракитово полицаи от местния участък проверили 14-годишно момиче от родопското градче. Оказало се, че тийнейджърката пренася в себе си плик с близо 13 грама суха марихуана.

Служители на участъка в пазарджишкия квартал „Изток“ засекли 21-годишния Й.И. Той носел със себе си малко топче със суха тревиста маса и неполовина изпушена цигара. След направените наркотестове се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Снощи криминалисти от РУ-Пазарджик заловили пазарджиклията Т.К.- 42г. У него било открито малко полиетиленово пакетче с бял прах, който реагирал положително на кокаин. И по четирите случая се водят бързи полицейски производства. С непълнолетното момиче работи инспектор „Детска педагогическа стая“.