23клетва223клетва3

78 гранични полицаи положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. Тържествената церемония се състоя днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. С това бе сложен края на първоначалната подготовка на новоназначените полицаи, която се провежда в рамките на 11 месеца. След приключването и те придобиват статут на пълноправни служители и ще се влеят в редиците на колегите на структурите от Главна дирекция „Гранична полиция“. Момчетата и момичетата от приключилия курс ще изпълняват служебните си задължения на сухоземна, речна и морска граница, на гранично-контролно пропускателни пунктове на аерогари.

В обръщението си към тях заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов им пожела да имат силна мотивация, да продължават да се усъвършенстват и подготвят в работата си, за да продължат делото на колегите си от „Гранична полиция“, които охраняват външните граници на Европейския съюз.

В ЦСПП-Пазарджик стажантите преминаха през различни видове обща и специална полицейска подготовка, изучаване на правни дисциплини, в това число и законодателството на Европейския съюз, съчетани с междинни практически стажове в структурите, където са назначени. Завършилите обучението с отличен успех получиха грамоти от Ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. Празничен водосвет за здраве и късмет отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.

Гости на тържествената церемония бяха още заместник-директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ старши комисар Бисер Костадинов, заместник-областният управител г-н Петър Белчев, директорите на РДГП в Смолян и Драгоман комисарите Стоян Мандаджиев и Радослав Сотиров, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев, заместник-директорът на ЦСПП-Казанлък главен инспектор Петър Петров.  За да уважат клетвата на стажантите в пазарджишкия полицейски център бяха дошли много техни роднини, близки и приятели.        

23клетва