С три титли и четири бронзови медала се завърна от Държавното лично първенство по джудо за момчета и момичета до 12 години отборът на Спортно училище град Пазарджик.

01джудисти 2

Състезанието се проведе в многофункционалната зала на Национална спортна академия в столицата, а спортистите на „Кодокан” – клубът на Спортното училище, отново се представиха отлично. При това в изключително оспорвана конкуренция от над 500 състезатели от 76 клуба от цялата страна.

Трите златни отличия отидоха при Георги Дамянов /кат. 38кг/, Андрей Ганчев /кат. 42 кг/ и в категория до 46кг – при Стилиян Гушков.

Не по-малко значими са и постиженията на момчетата и момичетата, спечелили бронзовите отличия. В категория до 55кг Никола Марков стана трети, Пролет Тончева също се изкачи на третото стъпало на стълбицата в категория 32 кг, а Маринела Янева спечели бронз в категория до 57 кг.

Специални поздравления и овациите на публиката заслужи Станимир Тонов – Съни/кат. +60 кг/, който се пребори за бронзовия медал в схватка срещу 135-килограмов съперник.

Ето класирането и на останалите състезатели от Спортно училище град Пазарджик:

Александър Нешев /кат. 42кг/ – 5 място

Моника Шопова / кат. 32 кг./ – 5 място

Васил Величков /кат. 34 кг/ – 9 място

Изключително сме доволни от представянето на спортистите ни. През тази година джудистите на Спортното училище успяха да покажат своята класа, постигайки победи във всички състезания, в които участваха. Освен това младите дуждисти вече имат опит и на международни състезания, кометираха треньорите от „Кодокан”.

Програмата на учениците от Спортното училище е изключително наситена, усилените тренировки дават резултат и очакваме още по-големи успехи, убеден е и директорът Георги Георгиев.