Двама криминално проявени са задържани от криминалисти при РУ-Пазарджик заради нанесен побой на свой познат. Преди няколко дни от МБАЛ-Пазарджик подали сигнал в полицейското управление за постъпил за лечение мъж с множество травми и наранявания.

По първоначални данни фрактурите по тялото били в резултат на побой. На мястото незабавно пристигнала дежурна група от полицейски служители, които установили, че пострадалият е 52-годишният И.М. от пазарджишкото село Огняново. Той съобщил на органите на реда, че двама мъже му нанесли побой в къщата обитавана от него в селото.

Екип от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик предприел разследване. От разказа на потърпевшия и предприетите оперативни действия се установило, че побойниците всъщност са двама негови стари познати.

За срок от 24 часа са задържани криминално проявените Т.Н.- 38г. от Стамболийски и Й.П.- 41г. от пазарджишкото село Хаджиево. Срокът на задържането им е удължен със 72 часа с постановление на прокурор от районната прокуратура в областния град. Продължава работата по пълното изясняване на случилото се, води се дознание.