Слънчево време ще има утре над по-голямата част от страната. След обяд над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. Според прогнозата на НИМХ повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 23 и 28 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места с ниска облачност и намалена видимост. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 12 градуса-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб югозападен, по билата до умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.

В събота температурите все още ще бъдаит високи, но в следобедните часове над западната половина от страната, а през нощта срещу неделя и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра; възможни са и градушки.