В следващите два дни – на 12-ти и 13-ти юни, големият салон на НЧ „Виделина-1962“ в Пазарджик ще посрещне за пореден път участниците във фестивала за градска и забавна песен „Георги Шаранков“. Тази година се навършват 110 години от рождението на големия и малко известен днес шлагерен певец от нашия град – Георги Шаранков.

Организаторите обещават, че по време на двата фестивални дни ще разкажат  интересни факти за бележития пазарджишки композитор и изпълнител на забавна и шлагерна музика. По традиция, първата концертна вечер на 17-тото издание на фестивала ще бъде открита от едноименната вокална група от Пазарджик, след което ще бъде изявата на гостите от Якоруда, Велинград и София. Втората вечер за публиката ще пеят самодейците от Самоков, Севлиево и Костандово.

Вокална група „Георги Шаранков“ с главен художествен ръководител  –  народната певица Карамфила Григорова, изпълнява едни от най-популярните песни на композитора – „Анастасия“, „Момиче малко“, „Пей, целувай, пей, люби“, „Бели карамфили“, „С пламенна любов“ и „Ела със мене в Хавай“. На Пазарджишка сцена хорът има редовни изяви в различни празнични прояви, в „Лято в парка“, като излиза пред публика на летните сцени в парк – остров „Свобода“ и в парк „Стадиона“.