Кратка история

Футболът в Пазарджик има дълга и интересна история. Обект на днешния материал е ФК “Хебър”, чието начало започва на 31.07.1959 година. Оттогава “Зелените” са на терен и доказват способностите си във всяка една среща. Никога не подценяват противниците си, а на Николай Митов, който е старши треньора към настоящия момент, принадлежи прословутата фраза, че във футбола със спомени не се играе.

 

Не липсват тежки моменти, през които пазарджишките надежди преминават. За няколко години футболният клуб спира съществуването си. На 11 май 2007 г. пък отборът отпада от тогавашната Б група. Не малко са и скептиците, които отписват шансовете тиймът да се върне на позиции.

 

“Хебър” Пазарджик обаче е трениран с постоянство и е отдаден в това си начинание. Всеки един от играчите полага много труд и усилия за мачовете, които предстоят. И ето, че всичко се отплаща и нужните точки бяха събрани преди края на сезона, което осигури дългоочакваното завръщане на клуба в професионалния футбол.

 Поглед към настоящето

 

ФК Хебър Пазарджик, сезон 2018/2019

 

След 12 години стремеж, свързан с връщането към Втора лига, мечтата е вече реалност. Пазарджишките спортни звезди се намират там, където трябва да бъдат – на професионалния терен. Клубът има добре оборудвана спортна база, в която нападателите, полузащитниците, вратарите и защитниците да се подготвят.

 

Хебър може да се гордее с много именити футболисти и тук е моментът да назовем три от тях. Живата легенда Танчо Гилев, поставил рекорд от 315 мача, с вкарани 34 гола и остава в историята като футболиста с най-голям брой участия в “Б” група. Продължаваме с Младен Радков, който е рекордьор с 80 гола за общо 185 срещи на стадиона. Неговата спортна кариера започва още на петнадесетгодишна възраст именно в отбора на Хебър (Пазарджик). С 56 мача и 13 вкарани гола в “А” РФГ, пазарджиклията Кирил Василев, остава също в златната история на “зелените”.

 

Датата 11.07.2007 г. е свързана с негатив за футболния клуб, който изпада по онова време от “Б” група. Съдбата обаче си знае работата и на абсолютно същата дата, 12 години по-късно, на 11.07.2019, Хебър Пазарджик се завърна отново там, където беше, а именно във Втора професионална лига.

 

Какво ще донесе на града с часовниковата кула влизането на “Хебър” във втората дивизия в българския шампионат по футбол?

Пазарджик е град, който може да се похвали със спортни постижения. За разлика от не малко други населени места в страната, града с часовниковата кула не пести от средства, за да подпомогне спортистите си. Разбира се и Пазарджик има своите периоди на възход и затишие, но амбицията е водеща и е силата, която задвижва града напред. Без каквото и да било колебание може да се каже, че ФК Хебър е надеждата за всички жители. Ето защо се влага именно в неговото развитие.

 

Футболният тийм гледа с увереност напред към бъдещето. Спонсор на футболния клуб е Ефбет. За оператора можете да разбетере детайли от подробното ревю, изготвено и намиращо се на сайта Бетенеми, който е посветен на всички спортни почитатели и предлага актуална и проверена информация. С толкова силен спонсор, доказал се във времето старши треньор и амбициозен състав от футболисти, Хебър има шанса да продължи успешната си серия от победи и успехи. Феновете на отбора са другата тайна сила, която дава кураж на фаворитите си и морална подкрепа както в силните, така и в не до толкова добрите моменти. Почитателите на “зелените” се славят като едни от най-верните, което дава сила и устойчивост на тийма, когато застане на терена и трябва да се докаже в поредната среща.

 

Влизането на Хебър във Втора лига допринася за популяризирането и влагането на финансови средства за развитието на най-обичания спорт в Пазарджик. Градът има добре оборудвана спортна база, в която тренират и много млади надежди. Мотото на пазарджиклии е, че трябва да играят добър футбол, за да съхранят отбора напред във времето и да си запазят позициите в професионалния спорт. Ако продължават развитието си в същия дух, това им е гарантирано и занапред.