Престижно отличие спечели джудистът от СК „Кодокан“ Борислав Владов. На Балканските игри в Черна гора той завоюва сребърен медал. В категория до 90 кг той успя да отстрани двамата най- силни противници – представителите на Гърция и Турция.  Само малко не достигна на Борислав Владов да се изкачи на най-високото стъпало, като на финала отстъпи на сънародника си Станислав Стоянов.

В същото време на първият за новата учебна година турнир по джудо младите надежди на „Кодокан“ и Спортното училище успяха да се представят достойно, печелейки две първи и седем трети места. Републиканският турнир се проведе в Пловдив през почивните дни.

Със златото се окичиха братят Цветомир Вълков и Христо Вълков, съответно в категория 46кг и 73 кг.

Във възрастова група 2009 в кат. 42 кг бронз спечели Александър Терзиев.

Цветомир Вълков взе и едно трето място, този път състезавайки се в по-голяма възрастова група – 2007 година. В същата група Станимир Тонов /кат. +60кг/ и Никола Марков / кат. 60 кг/  също се класираха трети.

При най-големите – 2003 – 2005 година, осмокласниците от Спортното училище Ангел Славков и Георги Купенов станаха трети в кат. 81 кг. В същата възпастова група бронз спечели и Станислав Попов в кат. 60 кг.

Състезанието беше изключително оспорвано, в него се включиха над 20 отбора от страната, ето защо спечелените медали са ни изключително ценни, кометира треньорът на пазарджишките джудисти Величко Серев. Той съобщи, че още тази събота и неделя предстои ново предизвикателство за младите ни надежди – в Гърция те ще участват на изключително силния международен турнир по джудо.