От 8 до 10 ноември 2019 година  в град Пазарджик ще се проведе Международна музикална академия  “Нота по нота“. Организатор и домакин на конкурса е Младежки дом Пазарджик. Музикална академия „Нота по нота“ ще даде възможност както за обучение с водещи музикални педагози, така и за конкурсно състезание между участниците.

Участниците, продължаващи в конкурса ще имат изпълнения на два сценични концерта. Освен вокалните ателиета, изпълнителите ще участват и в ателие по сценично поведение. Водещ на ателието ще бъде Константин Еленков.

Едни от най големите му актуални роли са Одисей в „Одисей“ на Пловдивски драматичен театър и тази на Мъжът в „Бащата“ на Народен театър „Иван Вазов“. Има и два режисьорски спектакъла „Опасни връзки“ в Драматичен театър Пловдив и „Първа любов“ в театър „Възраждане“. Константин Еленков успешно провежда две лабораторни театрални ателиета в рамките на Младежкия театрален фестивал „Океан от любов“ на Младежки дом – Пазарджик.

Жури и вокални педагози ще бъдат Мая Райкова – продуцент на българска джаз , поп и рок музика в БНР;  Етиен Леви – музикант и изпълнител. Солист на вокална група „Трик“. Вокален педагог в родната версия на световни музикални формати; Петър Писарски – музикант, вокалист, текстописец и композитор. Петър е един от основателите на група „Атлас“. Рок групата става една от най-известните в началото на 90-те години, когато хитовете й се пеят от всички български рок и ню уейв фенове.

 

Конкурсът се финансира от Община Пазарджик.