Моля за съдействието и вниманието на медиите в България, за да постигнем гласност на един огромен проблем!

Пиша ви от името на прегазеното от трамвай куче, което се бори за живота си! То може би няма да оцелее като много други, които са загинали в адски мъки, а може и да оцелее и да е инвалид…

То пита ЗАЩО?! ЗАЩО беше нарочно прегазено и влачено метри след трамвая? На ватмана хареса ли му? Щастлив ли е? Прибрал ли се е с леко сърце вкъщи при семейството си? Разказал ли е на дечицата си колко хубаво е да се мачкат и осакатяват кученца?

Може би утре ще им покаже нагледно…Може утре да реши, че кученцата вече не са забавни и не пищят задоволително и да мине на деца, на възрастни хора…

Може да посегне на всеки от ВАШЕТО семейство! Ще подминете ли? Ще жертвате ли детето си в името на извратения кеф на някой садист? Не? Защо? Нали за животните мълчим и подминаваме!

Пиша ви и от името на кученцето, с чиято гавра се похвали в социалните мрежи един младеж, останал също ненаказан. Онзи, който хвърляше многократно кучето в пясъка и го принуждаваше да яде пясък…Кучето пита дали ще допуснете този „мъж“ да доближи децата ви? Защо? Да не би да го мислите за опасен? Ако е така, глобете го 50-100 лв. и той със сигурност ще промени навиците си да се забавлява, като малтретира беззащитни. Кучето пита дали някой се сеща за него? То изживя истински ужас и голяма болка. Не се сещате…Нищо. То не ви се сърди, такава им е природата – страдат много и мълчаливо и винаги имат топъл поглед за всеки, дори и този ВСЕКИ да не заслужава.

Пиша ви и от името на всички отровени котета в Бургас. Те питат ЗАЩО? Толкова ли ви досвидя за една шепа храна, толкова ли искате да унищожите всичко чисто и невинно? Те умряха в мъки. Те не са единствените. Може би смъртта на всички бездомни е удобна за общините, които не искат да се погрижат за кастрацията и обезпаразитяването на тези клетници. За мене всеки, който не се бори срещу терора над животни и хора, е съучастник. Питам само дали ще започнете да тровите и хората, ако станат бездомни или болни? А знаете ли, че там, където слагате отровата, има и деца?…Не ви интересува нали? Насилниците и садистите винаги „тренират“ първо с животни…

Сега аз питам кой ще излезе и ще се обоснове как се преценява, че за зверства над животни не се полага строго наказание, а са достатъчни 200 лв. глоба? Иска ли някой да пробва какво е някой да се хили и да чупи костите ти или да реже и пробива плътта ти за собствено удоволствие, а после евентуално да го глобят?

ОТВРАТЕНА СЪМ!!! ПЛАЧЕ МИ СЕ! ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА Е СТИГНАЛО ТОЛКОВА БЛИЗО ДО ДЪНОТО!!! ТРЯБВА ДА СА ОСТАНАЛИ ОЩЕ СЪРЦАТИ ХОРА! ТРЯБВА! НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ СРЕД ТАКАВА ЖЕСТОКОСТ! НЕ ИСКАМ ДА ВЯРВАМ, ЧЕ МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ БЕЗУЧАСТНО БОЛКАТА И СТРАДАНИЕТО НА БЕЗЗАЩИТНИ ДУШИ! СТРАХ ОТ БОГ НЯМАТЕ ЛИ? ЖАЛ НЯМАТЕ ЛИ? НИЩО ЧОВЕШКО ЛИ НЕ Е ОСТАНАЛО ВЪВ ВАС?

Желая весели празници на всички, затварящи си очите! Прегазеното куче ви поздравява, кучето от клипа във фейсбук, което го заравяха в пясък и го принуждаваха да яде пясък. Пребитото зверски куче ви желае Весела Коледа, то не я дочака…Всички отровени котета в Бургас ви желаят само щастие и хубави мигове. Те умряха, защото пречеха на някого. Дано този Някой да е много щастлив сега, дано спи спокойно! От името на всички, зверски убити и измъчвани животни, ви желая само щастие! Дано близките ви не станат жертва на същите насилници.

Аз и още много хора, които сме против издевателството и убийството на животни, няма да се откажем! Ако не се вземат мерки за предотвратяване на подобни действия и строги санкции, а именно СЪД, за посегателство над всяко живо същество без значение дали е човек, коте, куче, кон…сме готови за масови протести. Ще напълним институциите с осакатени животни, за да видите какво остава от тях след забавлението на някого с тях. Ще търсим права за животните и извън страната и ще настояваме за санкции от страна на международни организации за „спящите“ и нищо непредпиемащи български институции! Няма да спрем!

 

гр. Пазарджик                                                                                               Мария Панчова