Николай ГРОЗДАНОВ, треньор в СК АРОН

Четирима състезатели на СК АРОН ПАЗАРДЖИК взеха участие в TERES Sparring Day днес. Три момчета и едно момиче премериха сили с техните противници. Аделина Макавеева, Георги Димов, Станислав Бангеев и Любомир Петков. Представителите на клуба се представиха на много добро ниво, въпреки че някои от тях се качих за първи път на ринга и показаха хъс за игра и воля за победа. Днешния ден беше и част от подготовката на клуба за предстоящото държавно първенство през месец март.

115 кикбоксьори от 12 клуба от цяла Южна България мериха сили на TERES Sparring Day днес в Пловдив. Бойци от водещите клубове в региона се събраха за общо обиграване и „сверяване на часовниците“ преди предстоящите официални турнири от пролетния дял. Всички трениращи кикбокс имаха възможност да изиграят по два мача с равностоен противник в среда близка до състезателната.

Така треньорите видяха до къде са стигнали техните подопечни в подготовката и готови ли са наистина за предстоящите големи турнири. Тази година в спарингите се включиха клубове от Стара и Нова Загора, Свиленград, Димитровград, Мадан, Пазарджик, София и Пловдив. Лично националният селекционер по кикбокс и член на управителният съвет на БККБМТ Станислав Бахчеванов присъства на събитието. Така форума се преврна в още една възможност за младите бойци да бъдат набелязани за бъдещи национални състезатели.