Дилър на дрога е задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Реализацията е проведена в сряда и четвъртък на територията на областния град.

На шосе в близост до Пазарджик екипите на полицията засекли лек автомобил „Фиат“, управляван от 30-годишния В.Л.-жител на село Росен. Заедно с него пътувала и неговата приятелка Р.Т.- 22г. от същото село. При вида на криминалистите младата дама изхвърлила на земята пластмасова кутия, в който имало 7 полиетиленови топчета и малка кутийка, съдържащи суха листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. Освен това водачът бил тестван с дрегер и пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна.

Нещата не спрели до тук и екипите предприели претърсване в жилището обитавано от стария им познайник в Пазарджик. Там са намерени още пет полетиленови топчета с марихуана. Дилърът и приятелката му са задържани в ареста за първоначално за 24 часа. Срокът на задържане на мъжа е продължен със 72 часа от наблюдаващ прокурор при Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Продължават оперативните и процесуални действия за документиране на престъпната дейност на В.Л. Срещу него се води досъдебно производство.