Кметът на Пазарджик Тодор Попов разпореди почистване на банкетите от Общинската пътна мрежа на територията на Община Пазарджик.

“Почти завърши прочистването на тротоара и велоалеята от Пазарджик до Ивайло. След цялостното приключване ще бъде изкърпена и настилката, където е необходимо. С това изпълняваме ангажимент, който поехме още през есента пред жителите на Ивайло, защото така улесняваме ежедневното им предвижване до Пазарджик.”, коментира Тодор Попов.

„Подрязване на храстите, косене, премахване на висока растителност и изсъхнали дървета, както и поддръжка на наличните, са основните дейности, които вече се извършват в отсечката между селата Ляхово – Братаница и Мокрище – Ляхово – Паталеница. А към всички пътуващи отправям за пореден път апел да не изхвърлят отпадъците през прозорците на автомобилите си и да бъдат наши партньори в опазването на средата, която ни заобикаля”, категоричен е Попов.

„Постепенното почистване на крайпътните участъци на междуселските пътища, ще се извършва и в отсечката от Дебръщица до Добра вода, с цел безопасно шофиране, за опазване живота на хората, а и от естетична гледна точка. Цялата тази растителност създава предпоставки за нежелани пътнотранспортни произшествия, поради стеснения и лоша видимост“, допълни кметът на общината.

Дейностите по почистването на пътните участъци ще обхване десетки километри пътна мрежа на територията на Община Пазарджик и ще се извършва поетапно.

Премахването на рисковата за шофьорите растителност се прави всяка година. Дървеният материал, който ще се добие от премахването на опасните и изсъхнали дървета, пък ще бъде предоставен на социално слаби граждани, по социалната програма на Община Пазарджик.