Във връзка с обявената от СЗО пандемия от коронавирус, гласуваното от НС извънредно положение в цялата страна, антикризисните мерки препоръчани от МС, както и поради силно намаления пътникопоток, считано от утре общественият градски автобусен и тролейбусен транспорт в Пазарджик ще обслужва пътниците с празнично разписание.

Информация, относно разписанието е обявена в транспортните средства, както и на официалните страници на двете транспортни дружества.

Считано също от утре 17.03.2020 г., част от превозвачите, обслужващи линиите от междуградския транспорт, за които Автогара Пазарджик е начална, крайна или междинна спирка ще обслужват пътниците с редуцирани курсове.

Като се има предвид динамиката на събитията, случващи се през последните дни, молим пътниците да проверяват предварително часовете и актуалното разписание на автобусите по различните линии на телефона за бърза връзка с Автогара Пазарджик – 089 2222 742.

Причина за реорганизацията на работата на обществения транспорт е призива на СЗО да останем вкъщи и да намалим до минимум предвижването си, за да се преустанови разпространението на коронавируса. COVID-19 нанесе сериозен удар върху обществения живот в много страни, а в отделните държави в това число и в България сме принудени да спазваме редица ограничения.

Апелираме към всички пътници да се придържат към указанията и въведените мерки от Кризисния щаб!

Благодарим за проявеното разбиране и вярваме, че заедно ще се справим!