Хората на изкуството от Пазарджик, които са в затруднено положение, заради кризата с коронавируса, могат да разчитат на помощта на Илиян Кузманов. Съгражданинът ни е подготвил хранителни пакети за тях, а те могат да ги получат в заведението му, което се намира в центъра на Пазарджик, на ул. „Пейо Яворов“.
Възможността за благотворителната акция се отворила пред Илиян, след като от болница в Германия, му върнали пари, които той преди три  години им превел за лечението на негов приятел. Оказало се, че средствата били в повече, а педантите от болницата върнали надвзетата сума до цент. Илиян Кузманов изпратил благодарствено писмо до Немското посолство, с пожелание един ден и нашата здравна система да бъде като тяхната. А тъй като парите и тогава били предназначени за благотворителност, решил да ползва като подкрепи творците в нужда.
„Вече имаме хората. Няколко писателя, хора които са свързани с театъра, от Съюза на художниците… също ни дадоха хора, които живеят под минимумът и са със здравословни проблеми. А съвместно със Съюза на писателите, са получили съдействие от община Пазарджик за превоз до домовете на хората, които ще получат помощ.“ – разказа Илиян.