Общината предприе мерки за допълнителна дезинфекция и цялостно почистване и на най-големия градски парк в централната градска част на Пазарджик, а имено Градската градина. Това е едно от предпочитаните места в града, което през всеки сезон пазарджиклии посещават, а през лятото ежедневно от пенсионери, майки с малки деца, използва се и за занятия на открито от летните детски занимални.

„Местоположението на Градската градина е удобно за почивка на възрастите хора от много години. Изградените детски площадки и обособените кътове за отдих пък са в удобство на семействата с малки деца, които могат да играят в безопасна среда, а и служителите на много институции и фирми я предпочитат за работните си почивки.“, коментира кметът Тодор Попов.

„Преди около 10 години направихме пълна подмяна на настилките на алеите, като изцяло реновирахме вида на най-големия ни парк в централната част на града. Непрекъснато се стремим да го поддържаме и подобряваме.“, припомни кметът на Пазарджик Тодор Попов и допълни, че разчита и на по-отговорно отношение от страна на своите съграждани, по отношение опазването на зелените площи, детските площадки и местата за отдих, а Общината ще продължи да полага усилия за поддържането им.

 Тодор Попов коментира, че предстои подмяна на пейките в парка. „Този път те ще бъдат  устойчиво фиксирани, за да се прекрати трайната практика на преместване, рушене и кражба. През годините сме свидетели не еднократно на вандалски прояви от този род.“, допълни той.

За целта в Градската градина ще бъдат поставени 30 нови пейки, ще бъдат почистени и дезинфектирани алеите, а  детските площадки – ремонтирани.