На среща с живущите в санираната сграда на бул. „Княгиня Мария Луиза“ №117-123 кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви финала на първия етап от проекта „Региони в растеж“, по който са санирани общо 14 сгради в Пазарджик. Припомняме, че вчера, 13 октомври 2020 г., официално беше дадено началото на втория етап от този проект, който обхваща други 21 многофамилни жилища в Пазарджик.

Преди санирането

„Това, което виждам, ми харесва, блокът изглежда по различен начин, има дребни довършителни работи, които изпълнителят предстои да направи. Убеден съм, че програмите за саниране са много смислено нещо и се надявам от следващата или поне от по-следващата година да продължим с Националната програма по саниране, защото това подобрява физическата среда, намалява енергийните разходи, създава местна трудова заетост, обликът на града става различен и не на последно място се удължава срокът на самите сгради“. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. 

След ремонта

„Щастлив съм в днешния ден да открием тази сграда, която е поредният хубав щрих в модерния изглед на града ни. Ние обаче сме настроени, ако може по-метафорично да се изразим, да рисуваме дълго и ще има още много други щрихи, защото до края на годината ни предстои да направим откриване на рекултивираното депо, откриване на сепариращата и компостиращата инсталации, другата седмица предстои първа копка на новата зала в двора на Спортното училище, до началото на следващия месец стартираме ремонтите на бул. „Христо Ботев, ул. „Стамболийски“ и ул. „Свобода“ – околовръстното при Гробищния парк, силно се надявам до края на годината да стартираме и Западният околовръстен път и както се казва, хванали сме четката здраво и ще продължим да рисуваме.“

„Това е първият блок от първия етап на проекта, вашият блок беше завършен най-рано и Ви желая да ползвате тази придобивка със здраве!“, заяви още Тодор Попов на среща със собствениците на жилищни имоти в блока на бул. „Кн. М. Луиза“ 117-123.

Председателят на Сдружението на собствениците Йорданка Ботева благодари на кмета и на целия екип в Общината за съдействието на всеки етап от началото на сдружаването, кандидатстването, през одобрението и изпълнението, благодари на съседите си, за това че са успели да се сдружат, което е първата стъпка към санирането. Благодарности бяха отправени и към строителите за проявеното разбиране. „При всеки ремонт има трудности, но благодарение на разбирането и търпението от всяка една от страните всичко приключи и се надяваме сега да усетим колко е по-топло през зимата и колко е по-хладно през лятото“, каза още Йорданка Ботева, а кметът на Пазарджик допълни, че разлика ще се усети и в сметките за отопление. „Пожелавам си да правим още повече красиви неща и градът ни да става по-хубав“, завърши Тодор Попов.