Обстановката на територията на цялата област се нормализира предвид на падналия обилен снеговалеж пред събота и неделя, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Пътищата са проходими при зимни условия, но предвид на ниските температури повечето са хлъзгави или мокри и за това водачите е необходимо да шофират с повишено внимание и ниска скорост. Автомобилите задължително трябва да са технически изправни, да са оборудвани с подходящи за сезона зимни гуми, изправни стъклопочистващи устройства, спирачна и осветителна уредба.

И през днешния ден допълнително екипи на районните управления в областта и сектор „Пътна полиция” ще бъдат разстановани по невралгичните точки на основните пътища. Припомняме, че има въведено ограничение за движение на товарни автомобили и за автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Батак-Доспат и Белово-Юндола.

Призоваваме водачите да бъдат много внимателни и в населените места, особено в областния и общинските центрове, където трафикът е по-интензивен. Да дават предимство на пресичащите пешеходци, които предвид на атмосферните условия да по-бавно подвижни и уязвими. Да паркират само на разрешените за това места, за да няма затруднение в движението и преминаващите снегорини да имат възможност да почистват падналия сняг. Нека бъдем толерантни един към друг и така ще преодоляваме по-лесно и спокойно неудобствата.