ГЕРБ и Обединени земеделци подписаха споразумение за политическо партньорство за предстоящите парламентарни избори. От страна на ГЕРБ споразумението беше подписано от лидера на ГЕРБ Байко Борисов, а от страна на Обединени земеделци от председателя Петя Ставрева. На подписването присъства и заместник-председателят на Обединени земеделци инж. Емил Йончев.

Обединени земеделци ще подкрепим ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори като отчитаме необходимостта от обединениe на силите в демократичното пространство. Призоваваме нашите членове и симпатизанти на 4 април 2021 г. да направят разумен избор. И двете партии споделяме общите цели, принципи и политики на ЕНП и ценностите на Обединена Европа, заяви след подписването на документа председателят на Обединени земеделци Петя Ставрева.

Подкрепяме усилията на ГЕРБ България да продължи по европейския път и за модернизация на страната. Днес се нуждаем от стабилно управление за продължаване на реформите, ускорено икономическо развитие и по-високи доходи за всички български граждани, посочи Петя Ставрева. Средствата от европейските фондове трябва да достигнат до българските градове и села, до бизнеса, до фермерите и до жителите на селските райони, отбеляза тя.                                                                                                          

Инж. Емил Йончев подчерта усилията на правителството за подкрепа на бизнеса и акцентира на необходимостта от продължаване на мерките за икономическо развитие.

ГЕРБ и Обединени земеделци ще обединим усилия за успешното развитие на българското земеделие. Ще продължаваме да осигуряваме средства за българските земеделци, включително и за намаляване на последствията от пандемията. Да подпомагаме земеделието винаги е бил един от най-важните ни ангажименти. Затова и сме се старали да извършваме плащанията към стопаните авансово, за да бъдат напълно спокойни за поминъка си, каза председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов.

Общото между нашите партии е, че държим много на евроатлантическата ориентация на страната. Голям успех в тази посока бе влизането в Банковия съюз и чакалнята на Еврозоната, отбеляза той.