Парламентът ще бъде разпуснат другата седмица стана ясно днес, след проведените при президент Румен Радев консултации и избор на председател на ЦИК.

В така създалата се ситуация, в която от ГЕРБ оттеглиха кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК, Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ заяви, че партията му ще спазва законите, независимо какви са те. От своя страна Виктория Василева от партията на Слави Трифонов предложи бившия говорител на ЦИК, Камелия Нейкова, за председател на Комисията.

Президентът Румен Радев посочи, че Камелия Нейкова става председател на ЦИК, а за заместник-председател остава Димитър Димитров от ГЕРБ-СДС. На финала на консултациите държавният глава изрази надежда, че „Има такъв народ“ няма да свали доверието си от Камелия Нейкова.

„Всеки от нас може да не бъде в следващите листи“. Това каза народният представител от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев пред журналисти в Народното събрание, предаде агенция „Фокус“.

На въпрос дали Слави Трифонов може да не е в листа за предстоящите предсрочни парламентарни избори, Ивайло Вълчев отговори: „Всеки от нас може да не е в следващите листи“.

„Хората се интересуваха дотолкова, доколкото се вълнуваха от здравословното състояние на Слави Трифонов. Те се вълнуваха повече от това не кой-какво ще направи и какво ще каже, а като цяло, ние какво ще направим“, каза още Вълчев.

И така малко преди финала на краткото съществуване на 45-тото Народно събрание, ние ви показваме единият от двамата депутати избрани от 13 МИР – Пазарджик, за когото и до момента не знаем нищо. Той се казва Тодор Василев и е от партията „Има такъв народ“.

В кратката справка на сайта на Народното събрание е написана датата и годината му на раждане, като става ясно, че той е на 37 години.

С интерес очакваме да научим дали Тодор Василев ще бъде в следващата листа на партията си от нашия избирателен район, а също така и дали ще се появи в града, ако това се случи.