Елица Костова спечели втора поредна титла на турнирите от веригата UTR Pro Tennis Tour в Пазарджик. Във финалната среща Костова победи с 6:1, 6:3 Дария Семенистая (Латвия).

В спор за петото място Денислава Глушкова се наложи над румънката Силвия-Мария Костаче със 7:6(4), 6:1. В мач за деветата позиция Катерина Димитрова пък победи Габриела Михайлова 6:2, 6:1.

Всеки един от турнирите от веригата UTR Pro Tennis Series е с награден фонд от 20,000 долара, който се разпределя между всички участници в основната схема на съответния турнир. Тенисистките са разпределени в четири групи от пет състезателки. Във всяка група се играе всеки срещу всеки във формат 2 от 3 сета. Победителките от всяка група се класират за полуфиналите, вторите в класирането спорят за разпределение на пето-осмо място и т.н. Мачовете се играха на базата на Тенис клуб „Фаворит“, град Пазарджик.

 

Резултати и крайно класиране:

Финал:

Елица Костова – Дария Семенистая (Латвия) 6-1, 6-3

3 място:

Джулия Терзийска

Настя Колар (Словения)

Финал 5/6 място:

Денислава Глушкова – Силвия-Мария Костаче (Румъния) 7:6(4), 6:1

7 място

Даря Шаламанова

Йоана Гаспар (Румъния)

Финал 9/10 място:

Катерина Димитрова – Габриела Михайлова 6:2, 6:1

11 място:

Ралица Александрова

Боряна Маринкович (Сърбия)

Финал 13/14 място:

Росица Денчева – Зиновия Ванева 6:0, 6:4

15 място:

Елизара Янева

Мирела Шкумбова

Финал 17/18 място:

Ива Иванова – Доротея Петрович (Сърбия) 5:0 и отказване на Петкович

19 място:

Йоана Радулова

Никол Русева

 

България е първата страна в Централна и Източна Европа, която получава правото да домакинства на тази надпревара. Тази верига състезания за мъже и жени се организира и ръководи от американската компания Universal Tennis LLC. Преди женските турнири България организира и два турнира за мъже от веригата UTR Pro Tennis Tour.

Основен партньор на БФТ и ТК „Фаворит“ за домакинството е Община Пазарджик.