Отборът на Хебър (Пазарджик) спечели 15-ия детски футболен турнир за Купата на Кока Кола, който се проведе днес на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Надпреварата се организира от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Българския футболен съюз. Участваха 8 отбора от региона, съставени от момчета, родени след 1 януари 2008 година.

Във финала воденият от Веселин Минев тим на Хебър победи ДФК Орлета с 2:0. Третото място зае отборът на Свобода (Пещера), който надигра Чепинец (Велинград) с 4:0 в малкия финал. На 5-о място в турнира завърши ФК Брацигово след минимален успех с 1:0 над Оборище (Панагюрище). Седмата позиция бе за момчетата от Левски (Паталеница), които победиха Марица (Белово) с 2:0.

В награждаването на призьорите се включиха треньорът на мъжкия тим на Хебър Николай Митов, местната футболна легенда Крум Кантарев, бившият вратар Славчо Тошев, Иван Папазов и председателят на БФС – Пазарджик Спас Иванов.

 

Бяха раздадени следните индивидуални награди:

 

Най-добър вратар – Стоил Тодоров (Свобода Пещера)

Най-добър защитник – Атанас Стоянов (Хебър)

Най-добър полузащитник – Ромак Губенов (Хебър)

Най-добър нападател – Кубрат Ганев (Хебър)

Голмайстор – Благой Полежански (ДФК Орлета)

Най-техничен състезател – Ивайло Шуванов (Левски Паталеница)

Най-полезен състезател – Иван Динков (Хебър)

Най-добър състезател на турнира – Денис Василев (Хебър)

Най-добър треньор – Веселин Минев (Хебър)

Награда за най-голям принос към турнира – Спас Иванов

Всички участници получиха пълна футболна екипировка, футболни топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор на турнира „Кока-Кола“.