Над сто деца участваха в състезанието по надбягване „Бягащи крачета“, то се състоя днес в парк – остров „Свобода“ в Пазарджик.

Малчуганите са възпитаници на всички детски градини в областния град и по регламент на старта застанаха само родените през 2015 и 2016 години.

От всички участници за финала се класираха най-бързите 10, които трябваше да се състезават помежду си за призовите места в надпреварата.

Ето кои са децата с най-бързи крачета в Пазарджик – Габи Петкова, Георги Георгиев, Стоян Василев, Борис Гюров, Венцислав Колев, Християн Велевски, Филип Михов, Мари – Анна Левичарова, Натали Ненчева, Ивайло Неделчев, Кристиян Калеев, Александър Николов.

На стълбичката на финалистите застанаха – Натали Ненчева, първо място, Ивайло Неделчев, второ място, Християн Велевски, трето място.

Състезанието беше организирано от Командерия „Свети Свети Константин и Елена“ към Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България, съвместно с Община Пазарджик. Ръководният състав на Командерията благодари за съпричастността на Ренета Камберова, както и на всички директорки и преподавателки в детски градини: „Здравец“, „Снежанка“, „Слънчо“, „Радост“, „Пролет“, „Дъга“, „Калина Малина“, „Валентина Терешкова“ и „Юрий Гагарин“.

Специален гост на състезанието беше състезателят на ВК“Хебър“ – Стойко Ненчев, който връчи грамотите на всички участници, а също така и раздаде наградите от томболата – топки за волейбол и баскетбол, както и федербали.

Още снимки от състезанието ще намерите на страницата на pzdnes.com във Фейсбук.