Кметът на Пазарджик Тодор Попов и председателят на МСК Пазарджик Спортува Ренета Камберова отличиха поредните спортисти с успехи сред подрастващите. По традиция събитието е по направление „Месечно награждаване за спортни отличия“, което е част от „Граждански импулс“. Грамоти и парични награди получиха 12 състезатели в различни видове спортове за постигнати високи спортни резултати.

Събитието се състоя на малката сцена в „Зоната на здравето“, като всички придружители и самите спортисти имаха възможност да се разположат удобно в амфитеатрално подредените седалки.

“Радвам се, че днес се виждаме, за да отчетем поредната доза успехи на нашите млади спортисти. Поздравявам ви за добре свършената работа, както и вашите треньори, без които няма как да се случат нещата. Изключително много се гордеем с това, което сте направили. Не всеки човек има качествата да стане победител. Малцина са тези, които имат морално волевите, физически и психологически качества. Радвам се, че вие сте показали във времето – някои от вас достатъчно убедително, че имате дух на победители. Съхранете това, защото ще ви бъде полезно, с каквото и да се занимавате”, каза в приветствието си кметът Тодор Попов.

И още:

Ето и кои са отличените спортисти днес:

Най-напред бе поканен най-младият ни състезател от клуба по корабомоделизъм – Веселин Чавдаров. Той е само на десет години, а вече е Световен шампион в своя спорт. Ето какво разказа Веско за читателите на PZdnes.

След него наградите си получиха трима състезатели на клуб „Пентатлон“.

Теодор Петров

Габриел Петров

Данислав Кантарджиев

След тях на сцената бе поканена бадминтонистката Рая Пашова.

След което дойде ред и на състезателите на СК „Спартак“, треньорът Илко Аджов взе грамотата на отсъстващия Илия Ненов, а лично получиха наградите си кикбоксьорът Атанас Димов, Василена Петкова, Радослав Янъков, Йордан Костурков, Александър Рибников и състезателят на СК „Шампион“ – Емил Грозданов.