Нова детска площадка по безопасност на движението бе открита днес в основно училище „Проф. Иван Батаклиев” в Пазарджик. Инициативата е в рамките на провежданата акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

На тържествената церемония днес присъстваха представители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик, много ученици, преподаватели, родители. Директорът на учебното заведение г-жа Даниела Кемчева поздрави децата, като им пожела безопасна и спокойна ваканция.

Полицейските служители също отправиха поздрав към децата с настъпващото лято и оповестиха мерки, които предприемат  за опазването на техния живот и здраве. По-големите ученици припомниха основните правила за движение в градска среда, правилното поведение на пешеходците, велосипедистите.

Децата имаха възможност пеш, с ролери, тротинетки и велосипеди на практика  да демонстрират познания за движението по улиците – пресичане, даване на предимство, спазване на сигналите на светофарите, маркировката и други.