Фондация Арт Ангел започва провокативна кампания в Пазарджик, за да популяризира ваксинирането. Идеята на кампанията смесва книгата Ако срещнеш Буда, убий го, показвайки по забавен и увлекателен начин, че като отговорни граждани трябва да се ваксинираме. Слогана е „Аз се ваксинирах, направи го и ти!“. Банер е поставен пред община Пазарджик. А през септември, преди очакваната четвърта вълна, фондацията смята да разшири кампанията си в цялата община, съобщи основателят на Арт Ангел – Илиян Кузманов.

Ваксинацията срещу Ковид започна през 2021г в ЕС, като в различните страни в момента варира между 80% до 30%, в България ситуацията е повече от критична със 18% получили една доза в края на Юли. В цяла Западна Европа се обръща изключително влияние на възрастните хора, докато у нас политическата криза е отнела цялото обществено внимание.

Основателя на Фондация Арт Ангел казва: „Покажете своята съпричастност, ваксинирайте се! Целият свят е изправен пред неимоверно предизвикателство, невиждано от Втората Световна Война, нека да бъдем хора и заедно, един до друг да се справим с него. Всеки един от нас, може да допринесе в този тежък момент, в който човешкия живот е най- важното. Антиваксърите определено са политическо говорене, целящо да събере повече гласове и хора около дадена политическа партия или движение, но не е хуманно и цивилизовано да събираме гласове на гърба на една ужасна трагедия! Да забравим политиканстването има много по важни неща, това е здравето и живота на всеки един от нас!“