В резултат на усърдна и целенасочена работа служители на сектор”Криминална полиция” при РУ-Пазарджик установиха извършител на въоръжен грабеж. Действията по разследване са осъществени под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Около 03.30ч. на 30 юли непознат млад мъж влязъл в денонощен магазин, собственост на 36-годишен пазарджиклия.

Среднощният посетител извадил газов пистолет, произвел изстрели и с помощта на физическа сила ограбил 31-годишната продавачка.

Нападателят успял да отмъкне малко над 500 лева от оборота на търговския обект и веднага избягал. След получаване на сигнал за случилото се към мястото били насочени екипи на полицейското управление в Пазарджик.

Извършен бил обстоен оглед, а случая е поет от служители на сектор „Криминална полиция”. В резултат на едномесечна усърдна и последователна работа полицаите влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че грабителят е 19-годишен младеж от Пловдив.

До момента той е неизвестен на органите на реда и обитавал квартира в Пазарджик намираща се в района на ограбения магазин. По време на оперативните и процесуални действия извършени под наблюдението на прокурор се иззети и веществени доказателства имащи отношение към извършеното дръзко престъпление. Работата по документирането му продължава, води се досъдебно производство.