Премиерата на спектакъла „Сватбата на дребния буржоа“ от Бертолт Брех, под вещата режисура на Гаро Ашикян ще бъде поставена пред публиката на голямата сцена на ДКТ „Константин Величков“ в Пазарджик.

Преводът е на Константин Илиев, а сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова.

„Млада двойка е събрала на сватбено тържество близки хора. Гостите са поканени да разгледат и новообзаведеното жилище. За да излезе по-евтино на младото семейство,  младоженецът собственоръчно е направил мебелите. Спестяването, неотменно занимание  на хората от еснафските среди, независимо от националността им, е постигнато, само че докато сватбарите  разглеждат жилището, мебелите започват да се разпадат. Тук младият автор построява една драматична ситуация, която по-късно използва и в други пиеси: Гостите, на сватба или друго празненство, подиграват („вземат на мезе“) домакините“, пише драматургът Константин Илиев, който е преводач на текста и един от най-големите познавачи на творчеството на Брехт у нас.

В ролите: Иво Русев, Йоанна Микова, Елена Замяркова, Елина Чанева, Иля Пепеланов, Георги Керменски, Ива Огнянова, Димитър Терзиев, Васил Ряхов.