Новият шеф на народното събрание Никола Минчев се оказа сроден с Равногор, новината тръгна от фейсбук групата „Равногорски диалект“, където бе разкрита и родата на невестата на младия юрист. Жена му – Силвия е пловдивчанка, но по майчина линия е равногорка. Довериха запознати с казуса. Юристката е майка на двете деца на Никола Минчев, а в селото добре познават майка ѝ – Нина, която пък е дъщеря на агронома Георги Златанов и жена му Софка.

Равногорци са много ентусиазирани от новината, тъй като повече от тридесет години чакат да се оправи единственият път, който свързва най-високото християнско село в нашия край, с останалия свят. Сега се надяват, че Никола Минчев ще намери изход за наболелия проблем. Трасето от Брацигово до Равногор отдавна се нуждае от ремонт, но средства за пътя все не достигат. Това не пречи на всички летовници от Атолука и равногорци все още да не губят надежда. Най-напред се надяваха на депутата Делян Добрев от ГЕРБ, заради вилата му на Атолука, а в момента очакванията им се пренасочват към „Продължаваме промяната“.

Равногор се слави с известните си обитатели, към режисьора Стефан Командарев и ген. Кирил Радев ще бъде добавен и новият шеф на народното събрание. Равногорци вярват, че ще го виждат по празниците си през лятото, още повече, че мястото е прекрасно за отдих в горещините.

Никола Минчев е роден на 13 септември 1987 година. Възпитаник е на софийската немска гимназия „Проф. Константин Гълъбов“. След това завършва право в СУ“Св.Климент Охридски“ и започва работа  в адвокатска кантора „DGKV“ (Джингов, Гугински, Кючуков и Величков) между 2012 и август 2021 година. Владее немски и английски език.На 3 декември 2021 г. е избран за председател на 47-ото народно събрание от листата на коалиция Продължаваме промяната със 158 гласа „за“, 1 глас „против“ и „въздържали се“ 72.

Никола Минчев е правнук на народния представител Сирко Станчев и праправнук на търговеца Никола Шавкулов.