Кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна с брейкърите от „Безименните”, за да връчи лично на Венцислав Йорданов и Иван Николов културни чекове от програмата на Община Пазарджик „Граждански импулс” за успехите им в брейка и представянето на световното първенство във Франция.

„Ние имаме традиция в брейка, в Пазарджик има добра школа и тези момчета са плод на тази школа. За мен е важно лично да поздравя Иван и Венци, защото политиката ни е да стимулираме хората, които са постигнали резултати. Успехите им се дължат на техния последователен труд и тяхната амбиция. И след като са се представили добре, показали са, че имат качества, те вече имат основания да потърсят и подкрепа, защото така се прави.” Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов и уточни, че по искане на брейк клуба ще бъде направен ремонт в залата, където тренират, ще бъде осигурено татами за тренировките, нови витрини, за да могат да изложат купите и медалите си, а също и залата ще бъде освежена.

„В моите планове за 2023 г. е да направим основен ремонт на Младежкия дом, защото остана единствената публична сграда, която не е енергийно ефективна, заедно с целия комплекс на музея и галерията, като ще използваме инструментите на Плана за възстановяване и развитие, който се надявам да бъде скоро одобрен”, допълни Тодор Попов.

„От следващата година фокусът ни вече се измества и ще стимулираме деца и младежи, които се занимават не само със спорт, но и с танци, с песни, с изкуства въобще. В момента разработваме методологията за стимулиране на тези деца и искаме да обхванем всички, които участват в извънкласна дейност. Критериите са по-сложни, но моят екип подготвя вариант на методология, който да ни даде възможност да подкрепим младите хора на Пазарджик, които се занимават с важни и смислени неща и са полезни не само на себе си, но и на нашата общност като цяло – това ще ни бъде приоритетно през следващите години”, каза още кметът на Пазарджик.