През месец май се случиха множество рокади. След като стана ясно, че редовно правителство няма да бъде излъчено, президентът Румен Радев назначи служебен кабинет, в който Пазарджик беше представен от Надя Клисурска, която зае поста зам.-социален министър.

Надя Клисурска става зам.- социален министър в служебния кабинет

Наследникът на Величко Минеков, синът му Велислав Минеков пое културното ведомство, а един от бившите шефове на ОД МВР – Пазарджик – Емил Ганчев зае зам.-министерското кресло на МВР.

Иван Васев пое Областната администрация на Пазарджик. Васев седна в креслото на Стефан Мирев, който пък се кандидатира за депутат. Новите заместник областни управители на Област Пазарджик станаха Стоян Парпулов и Тодор Джамбов. Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков старши комисар Петко Шотлеков бе назначен за директор на ОДМВР-Пазарджик.

Старши комисар Петко Шотлеков е новият директор на ОДМВР-Пазарджик

С указ на президента бяха насрочени следващите предсрочни избори. Бяха свикани консултации за състава на РИК.

През май отбелязахме 10 години от канонизирането на Баташките великомъченици. Припомняме, че през 2011 година мъчениците от Батак, паднали посечени през 1876 г. бяха канонизирани от българския патриарх Максим в храма ”Св. Ал. Невски” за най-новите православни светци.

Шестнадесет години от създаването си отбеляза пък Акушеро-гинекологичното отделение на МЦ “Здраве“ в Пазарджик, а служители на „Биовет“ АД и Община Пещера се включиха в най-мащабното почистване на Стара река, в участъка от Пещера до Батак. Организатор на събитието бе сдружение „За Стара река“. Тъжната статистика е, че по време на инициативата само за няколко часа бяха събрани над 300 чувала смет.

300 чувала смет бяха събрани за няколко часа край Стара река

На фона на южноафриканският хит “Jerusalema” мажоретките „Мистерия“- Пазарджик и Реми Тоин направиха впечатляващ старт на Десетото юбилейно издание на мажоретния фестивал „Слънчева Бесапара“, а авторитетния треньор на италианските национали по волейбол Камило Плачи подписа договор за две години с пазарджишкия клуб Хебър.

Младият актьор Александър Тонев спечели награда „Икар“ в категория  Поддържаща мъжка роля за Санчо Панса в „Дон Кихот. Фурор и 15 медала записаха състезателите на Клуба по спортни танци „Импулс 2008 Пазарджик “ в Национална купа и Национален турнир “Купа Благоевград” 2021.

В навечерието на Празника на Пазарджик в двора на Спортното училище бе прерязана лентата на най-новата спортна придобивка на града, зала за три вида спорт – бадминтон, волейбол и футбол.

Кметът на Пазарджик връчи на Кирил Цанков плакет „За проявена смелост и саможертва при спасяването на човешки живот“

Кметът Тодор Попов връчи на Кирил Цанков плакет „За проявена смелост и саможертва при спасяването на човешки живот“ за това, че спаси Даниел Живков, в чийто дом лумна пожар привечер на 9 май. Грамота от инициативата „Граждански импулс” получиха и дамите от Дамския Лайънс клуб Пазарджик – Тракия за инициативата им изцяло да обновят детската площадка на „Тортата” .

Тодор Попов: Днес започва практическата подмяна на  старите осветителни тела от уличното осветление с нови, много по-енергийно ефективни

 В последните дни на пролетния месец стартира практическата подмяна на старите осветителни тела от уличното осветление с нови, много по-енергийно ефективни и беше направена първа копка за реновирането на спортната зала в Зоната на здравето, в присъствието на целия баскетболен тим на „Хебър“, които ще бъдат основен ползвател на ремонтираното спортно съоръжение.

Новата зала в Зоната на здравето бе именувана на доайена на работническия спорт в Пазарджик – Иван Симеонов, а с връщането към нов живот на съоръженията в Зоната на здравето, Балона, градския плаж и острова Пазарджик ще има най-хубавия комплексен парк за спорт и отдих на открито.

Тодор Попов: Спортната зала в Зоната на здравето ще е поредното спортно бижу на Пазарджик