Илко Аджов – треньор №1, волейболният Хебър – отбор на годината

Състезателят по кикбокс Александър Рибников (Спортен клуб Спартак 2014) стана “Спортист №1 на Пазарджик” за 2021 година. Той бе награден на изключително бляскава и стилна церемония, която се проведе в ДКТ “Константин Величков” в Пазарджик. Рибников получи статуетката си за №1 от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов и двете олимпийски шампионки от Токио 2021 – Стойка Кръстева и Ивет Горанова, които бяха част от звездното жури, гласувало в анкетата.

По традиция Треньор №1 на Пазарджик стана наставникът на победителя, а именно Илко Аджов.

Двамата с Александър Рибников изградиха изключително успешен тандем, който постигна сериозни резултати през годината. На Европейското първенство в Черна Гора Александър спечелил трето място в стил К1. Той взе участие в престижните вериги Макс Файт и Профайт. Новият Спортист №1 на града ни завоюва две първи места в стил К1, едно първо място в стил Лайт контакт, второ място в стил Пойнт Файтин, две втори места в стил Лоукик и едно второ място в стил Киклайт.

За спортист на публиката след онлайн гласуване бе определена Никол Колишева (Спортен клуб Палашев – триатлон).


Отбор на годината стана волейболният Хебър, който получи наградата си от олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова.

Водещи на красивото събитие бяха Александър Иванов и Лазар Вълчев, а феерия от светлина и музика изпълни залата.

Стартът на церемонията бе за председателя на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова. “Господин Попов, специални благодарности за всичко, което правите за спорта в нашия град, за начина, по който оценявате, че спортът е здраве и носи гордост. Благодаря на всички спортни клубове и на техните председатели, защото мисля, че успяваме да се сработим много добре. Състезанията продължават да се множат. За миналата година имаме малко над 70 проведени събития, а това е огромен резултат. Благодаря на родителите, защото ако не са те да подкрепят децата си, вероятно в някакъв момент те ще загубят стимул да спортуват. Истината е, че родителите са родители вкъщи, треньорите са родители в залата. Благодаря и на всички хора, които се включват в нашите събития, защото го правим за вас,” каза Рени Камберова.

Кметът Тодор Попов връчи специално изработени букети с цветовете на българския трибагреник на Ивет Горанова, Ерика Зафирова, Стойка Кръстева и Евелина Николова. Последва награждаване на деца до 10 години за високи спортни постижения. А след тях Община Пазарджик раздаде и Специални награди.

Церемонията продължи с награждаване на призьорите в челната десетка, на победителя и неговия треньор, както и на отбор на 2021 година – волейболния Хебър. Наградата получи президентът на клуба Александър Иванов, а капитанът Иван Станев благодари на Община Пазарджик и кмета Тодор Попов, на ръководството на клуба, съотборниците си и на верните фенове, които подкрепят отбора.

ТОП 10 СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА

1.Александър Рибников (Спортен клуб СПАРТАК 2014 – КИКБОКС)

2.Гергана Павлова (Спортен клуб БАДМИНТОН СКУОШ КЛУБ)

3.Борислав Владов (Спортен клуб КОДОКАН)

4.Виктория Александрова/Иво Тодоров (Спортен клуб ИМПУЛС)

5.Михаела Стефанова (Спортен клуб ПЕНТАТЛОН – ФЕХТОВКА)

6.Емил Грозданов (Спортен клуб ШАМПИОН 2 – МОДЕРЕН ПЕТОБОЙ)

7.Васил Попов (Спортен клуб ПЕЧЕНЕГИ – КОЛОЕЗДЕНЕ)

8.Мариян Палев (Спортен клуб КОДОКАН)

9.Никол Колишева (Спортен клуб ПАЛАШЕВ – ТРИАТЛОН)

10.Илия Ненов (Спортен клуб СПАРТАК ПАЗАРДЖИК 2014)

Специални награди на Община Пазарджик:

Стефани и Габриела Стоеви (наградата взе треньорът от Бадминтон Скуош клуб Неделчо Кесов) – За втори пореден път двете станаха Европейски шампионки на двойки жени. Пето място на световно първенство двойки жени, девето място на Олимпийските игри в Токио. Трето място от финалния Мастърс двойки жени в Индонезия.

Петър Георгиев (Спортен клуб по адаптиран спорт – шампион) – за изключителен принос в развитието на деца с ментални затруднения. Както и неговите състезатели:

Емил Кондев – завоювал първо място 25м.гръб и второ място 25м. свободен стил на Европейско първенство по плуване за деца и младежи с ментални затруднения в Чехия

Александър Сърнов – завоювал трето място на 50 м. гръб на Европейско първенство по плуване за деца и младежи с ментални затруднения в Чехия.

Николай Нинов (Общински шахматен клуб Пазарджик) – за изключителен принос в развитието на шахмата в град Пазарджик. Спечелил първо място на I – ва дъска на отбора от Олимпиада по кореспондентен шах с над 50 държави.

Кристиан Терзийски (СК Мустанг) – най-перспективен състезател, завоювал второ място на зимни финали от 178 състезатели на Държавно

първенство по плуване за момчета до 13 години и второ място на летни

финали. Той бе награден по желание на звездното жури, като наградата му връчи лично бронзовата медалистка по борба от Токио Евелина Николова.

Тодор Попов: В Пазарджик променяме манталитет и това ме изпълва с чувство на гордост!

Треньор на годината

Илко Аджов – (Спортен клуб СПАРТАК 2014 – КИКБОКС)

 

Спортист на публиката

Никол Колишева (Спортен клуб ПАЛАШЕВ – ТРИАТЛОН)

 

Отбор на годината

Волейболен отбор Хебър (Пазарджик)

 

НАГРАДЕНИ ДЕЦА ЗА ВИСОКИ СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ

1.Александър Дараджански – СКП „ Мустанг“

2.Александър Димов – СК „ Кодокан“

3.Георги Новоместски – СК „ Торнадо“

4.Давид Матевосян – СК „ Борба Пазарджик”

5.Ивана Раднева – СК „ Тонус – спорт“ шотокан карате до

6.Летисия Пиронова – СК „ Диляна“

7.Лъчезар Чакъров – СК „Шампион“

8.Милен Тошкин – СК „ Спартак Пазарджик 2019“

9.Наталия Георгиева – СК „Шампион 2“

10.Радостина Куртакова – СК „ Пентатлон“

11.Симона Моллова – СК „ Диляна Прима“

12.Сияна Мухарова – СК „Шампион 3“

13.Симеон Серев – СК „ Първенец“

14.Юлиан Пачев – СК „ Делфин“