Отборите на Хебър(Пазарджик) и Краснодар II от Русия проведоха последните си занимания преди да се срещнат утре в контролен мач, който ще се играе от 15.00 часа българско време(16.00 местно), на терен номер 1 в спортен център „Миракъл“, Белек.

Българският тим тренира в пълен състав и при отлични условия, като по време на заниманието Николай Митов и неговите футболисти отработиха различни технико-тактически модели – част от подготовката на тима в Анталия. Очакванията са по време на контролата с руснаците Митов да даде равни игрови минути на всички футболисти, които вече пети ден тренират под негово ръководство в Турция.

Хебър и Краснодар II с последна тренировка преди контролата по между им ВИДЕОНовиниИнформация

Краснодар II тренира на електрическо осветление преди контролата с Хебър

Първият противник на Хебър в контролите на турска земя пристигна в Анталия още на 12-ти януари и ще остане там до 26-ти февруари. Освен Краснодар-2, в Турция за подготовка акостираха младежкият отбор на „биковете“, неговият дублиращ(участник в UFL на Русия), женския ФК Краснодар и неговият дубъл, отборите U15 и U17 от Академията на клуба.

Хебър и Краснодар II с последна тренировка преди контролата по между им ВИДЕОНовиниИнформация

Женският тим на Краснодар и дублиращата му формация също се готвят в Анталия

С отделните формации работят главни и старши-треньори с асистенти, треньори на вратари, специалисти по физическа подготовка, анализатори, физиотерапевти, лекари. С младите „бикове“, за Турция заминаха възпитатели, както и учители, с които момчетата ще продължат училищната си програма и ще се подготвят за изпити. С отборите е и медийна група, представлявана от фотографи и видеооператори, участващи в отразяването на лагерите на ФК Краснодар.

На главният треньор на Академията Максим Савостин беше поверен да ръководи зимната подготовка. В руският тим подчертават, че настоящия лагер е най-мащабния и представителен в клубната история на Академията.