Великолепната Дара Стоянова спечели сребърен медал на бухалки от престижния международен турнир по художествена гимнастика „Купа София“. Младата надежда на Пазарджик успя да се наложи сред девойките, като за България там се състезаваха две нейни съотборничките, като те представиха страната ни на други уреди. Към момента постижението на Дара е най-високо.

Състезанието се състоя в зала „София“ в столицата, от 1 април до днес, когато бяха финалите.

Съчетанието на Дара бе изпълнено с много трудни елементи, но тя се справи блестящо и съвсем малко не ѝ достигна, за да спечели златото. Много силна, смела и артистична игра с две неточности в изпълнението донесе и крайната оценка на журито – 27.150.

Дара Стоянова е възпитаничка на пазарджишкото Спортно училище, а кариерата ѝ стартира докато е още тригодишна в СК „Диляна Прима“ в Пазарджик. Нейната първа треньорка Величка Петкова е и човекът открил за голямата сцена на художествената гимнастика друга наша успешна състезателка – Ренета Камберова.

Дара Стоянова има голям потенциал и от две години е част от Националния отбор по художествена гимнастика. Пред нея стоят много предизвикателства, с окито тя ще се справи с лекота.