Конкурсът за най-добре зацветен двор организиран от „Биовет“ АД вече има първата си участничка. Тя е Елена Гюзелева от гр. Пещера. Припомняме, че до 14 април включително на адрес: biovet@biovet.com приемаме вашите снимки.
Те може да са направени и през миналото лято, ако все още пролетта не е събудила растенията. Конкурсът е за жителите на община Пещера, в него могат да се включат и представители от селата Радилово и Капитан Димитриево.
Част от снимките ще откриете на фейсбук страницата ни, като ще имате възможност да гласувате и да изберете градината, която ви харесва най-много. В тази връзка ръководството на „Биовет“ АД обявява, че освен наградите на журито, ще има и награда на публиката. Тя ще бъде връчена на 16 април, по време на Фестивала „Пъстроцветна Пещера“.
Той ще започне на 15 април, в 17.30 ч. на площад „България“ с участието на детска градина изгрев, децата от ОДК – Пещера, група за автентичен фолклор „Капитанка“ с худ.р-л маестро Иванка Паунова от НЧ „Сергей Румянцев“ – Капитан Димитриево и фолклорен ансамбъл „Марица“ към СУ“Свети свети Кирил и Методий“ в Пловдив. На следващия ден предстои и тричасов концерт на формациите от ОДК – Пещера, като ще имаме възможност да видим възстановка на обичая „Лазаруване“, ревю на фолклорни носии, изпълненията на Руса Каврошилова и Здравко Мандаджиев.
Условия за участие в конкурса: ТУК