Нейно Кралско Височество Дана Фирас, принцеса на Хашемитско Кралство Йордания, посланик на добра воля на ЮНЕСКО и президент на „Петра Нешънъл Тръст“ ще посети България, за да гостува на град Пазарджик.

По инициатива на Общината Н.Пр. Фирас е провела среща с Почетния консул на Йордания в България – Н. Пр. д-р Хасан Ал-Бармауи, който й връчи покана за участие в проект на Община Пазарджик. На срещата Принцеса Фирас е изразила подкрепата си за насърчаване на туризма между двете страни и обогатяване на културния обмен.

Община Пазарджик с подкрепата на Почетното консулство на Хашемитско Кралство Йордания в България в лицето на консула Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, и Принцесата на Кралство Йордания Н. Пр. Фирас, и в партньорство с Българо-Йорданската камара за икономическо развитие организира изграждането на „Градина на света“ в Пазарджик. Градината ще представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от България, Балканите и Европа. С активната помощ на множество посланици, консули и други дипломати в България ще бъде осигурен растителен вид, традиционен за различните страни по света. Градината отправя и ясно политическо послание, като надскача различията между отделните страни и подава ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език. С многообразието си от видове, стилове, сортове и пропорции от европейската и световна флора, Градината е отлично поле за практическа работа на студенти от Лесотехническия университет и други университети и училища, което дава възможност за уникални по рода си научни изследвания в областта на ботаниката.

Градината ще е отворена и безплатна за гражданите и гостите на община Пазарджик.