Кметът Йордан Младенов, областният управител на Пазарджик Андрей Гечев, председателят на Общински съвет д-р Николай Пенев, заместник кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова и секретарят на Община Пещера Галина Стоянова, присъстваха на откриването на ремонтираните улици „Георги Кьосеиванов“, „Иван Вазов“ и „Изгрев“ . Тук бяха представители на фирмите изпълнители.
Проектът е финансиран в рамките на процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 7 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7.2 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014–2020г., съфинансирана от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.
Проектът е на стойност 962 304 лв. Строежът представлява реконструкция на улична мрежа в гр. Пещера по ул. „Иван Вазов“, ул. „Изгрев“ и на ул. „Георги Кьосеиванов“. В транспортно-комуникационно отношение тези улици принадлежат към второстепенната улична мрежа – улици VI клас.