През последните две години заради разпространението на заразата от COVID – 19 Общинският фестивал на художествената самодейност на пенсионерските клубове и клубовете на инвалида в Община Пазарджик, наред с всички останали инициативи и мероприятия беше отложен за неопределено време. Този четвъртък обаче голямата поляна над хижа Добра вода отново ще се изпълни с хиляди представители на третата възраст. Мащабното събитие се провежда традиционно през първия летен месец в годината, независимо от метеорологичните условия и изненадите на времето.

Десетки автобуси превозват през целия ден пенсионерите от общината до природната забележителност над с. Дебръщица и обратно. Близо три хиляди пенсионери от над 40 пенсионерски клуба на територията на общината участват ежегодно в надпяването на поляната до едноименната хижа. Месеци преди събитието възрастните хора репетират трескаво и се вълнуват от публичната изява, като в същото време се молят метеорологичните условия да са подходящи за проявата на открито. Представители на различните формации изпълняват на сцената, монтирана на поляната до хижата, песни от своя репертоар.

По традиция общината им осигурява носии, музикални инструменти, награди, транспорт и черпи всички участници с празничен обяд. Тази година представителите на третата възраст очакват с още по-голям трепет събитието, тъй като през последните две години нямаха възможност за изява и среща без ограничителни мерки.