Започналите ремонтни дейности на път II-37 Пазарджик – Пещера – Батак и в частност ул. „Царица Йоанна“ в областния център, попадаща в 17-километровата отсечка между Пазарджик и Пещера, която ще се ремонтира в първия етап, възпрепятстваха движението на тролейбусите. От днес движението на превозните средства се осъществява само в едната лента, което на практика прави невъзможно преминаването на тролеите по линия 1Е и 2Е от кръговото кръстовище на моста на река Марица по улица „Царица Йоанна“ до ж.п. гарата.

В тази връзка от днес всички тролейбуси ще пътуват по маршрута през Търговията. Това означава, че след моста на река Марица тролеите от всички линии ще пътуват по маршрут: улица „Мильо Войвода“ -покрай плажа, през Търговията до ж.п. гара Пазарджик и обратно, а спирките по ул. „Царица Йоанна“ временно ще бъдат неактивни.

Поднасяме своите извинения на пътниците за причиненото им неудобство и уверяваме, че промяната е временна, и движението ще бъде възстановено според установените маршрутни разписания при първа възможност.