Над 2500 гласа успя да събере на днешните избори в Ракитово синът на досегашния кмет Костадин Холянов – Георги. Прогнозата, че нито един от кандидатите няма да успее да спечели достатъчно гласове, за да се класира за победител на първи тур бе опровергана. По предварителна информация втори по резултат е също независимият кандидат Георги Тупаров, а партийните кандидатури на БСП и Възраждане са с много малко гласове. Очакваме и официалния протокол от изборния ден, той все още не е публикуван от Общинската избирателна комисия.

Георги Холянов е на 39 години, той е предприемач, семеен е и е баща на четири деца.

“Благодаря от сърце на хората, които излязоха в днешния ден и гласуваха независимо за кого от четиримата кандидати, защото не останаха безразлични и апатични към бъдещето на населените места, в които живеят. Благодаря на тези, които повярваха в мен, на тези, които не повярваха, защото знам, че и те ще имат възможност да се убедят, че бъдещето е на младите, можещите и на тези, на които им пука! Най-вече благодаря на семейството си за подкрепата и търпението! Посвещавам изборната победа на баща ми, който обичаше Ракитово…
Благодаря и на опонентите си. На някои за достойната надпревара, на други – за недостойната. Така или иначе, всяко действие, с което беше пробвано да бъда дискредитиран, единствено ме движеше напред и ми даваше вяра, че съм на прав път! А пътят е дълъг и нелек.
Давам си сметка, че трудното тепърва предстои. Имаме много проблеми за решаване, които не търпят отлагане. Едногодишният мандат е кратък, но обещавам да направя всичко по силите си, за да реша спешните нужди на гражданите, паралелно с работата по дългосрочните общински проекти.
Бъдете здрави и заедно можем!“