В столицата на Чехия – Прага, на 25 и 26.08.2022 г. , се проведе Световен шампионат по мажоретен спорт. Момичетата от МС „Мистерия“ успяха категорично да заявят позицията си в призовата шестица на световния шампионат. Те се завърнаха с два бронзови медала от категория сеньорки формация с помпон и малка група джуниорки с помпон, сребърен медал от категория дуо-трио сеньорки – Дима Тодорова и Светлана Игнатова, като в същата категория триото на Катрин Шопова, Ивана Апостолова и Габриела Чалъмова се класира на 6-то място, две четвърти места за малка група сеньорки и формация джуниорки с помпон, дуото на Петя Нешева и Кристин Иванова в категория джуниорки се класира на 5-то място, а солата на Дима Тодорова и Петя Нешева са на 11-то място. Отново мистериите успяха да разбият чешката хегемония и да покажат, че с тях трябва да се съобразяват.

След дългите и изморителни дни, прекарани в залата, те успяха да превъзмогнат стреса и притеснението и играха като истински шампиони. Въпреки огромната конкуренция и смазващото напрежение, момичетата изиграха съчетанията си по забележителен начин, вдигайки залата на крака за пореден път. Според Емилия Спасова момичетата от Пазарджик са се превърнали и в любимци на публиката, която ги е подкрепяла с постоянни овации по време на изпълнението им. Във всички категории те играха без грешка и успяха да предадат спиращата дъха емоция на композициите, които е сътворила треньорката им Вергиния Нешева.

Огромни благодарности към балетния педагог Анастас Петков, ръководството на ОДК – Пазарджик в лицето на г-жа Емилия Спасова и г-жа Слава Андонова. Специални благодарности към  кмета г-н Тодор Попов за моралната и финансова подкрепа и доверието, към г-ца Ренета Камберова – олимпийска медалистка от Рио 2016 – за помощта и отношението към състава.

Успехите на момичетата се дължат на години упорита работа и желание и са повод за гордост!