Антоанета Цонева представи листата и приоритетите на „Демократична България“

Антоанета Цонева представи листата и приоритетите на „Демократична България“

Водачката на листата на „Демократична България“ Антоанета Цонева обяви старта на кампанията за предсрочните парламентарни избори в 13 МИР – Пазарджик на пресконференция в клуба на БТА в областния град. Слоганът на надпреварата, в която Демократичното обединение влиза с №25 в бюлетината  е „Довери се на разума“. “Цялата ни кампания ще бъде на улицата, очи в очи. Смятаме, че така трябва да правят всички, които искат доверието на хората”, каза Антоанета Цонева.

Казвам се Антоанета Цонева и съм водач на листата за трети път. Като народен представител от “Демократична България” от Пазарджик непрекъснато работех за това регионът да има по-добри възможности за развитие, борила съм се за справедливост и изкореняване на корупцията. Не спрях да се вслушвам в проблемите на хората и затова продължавам да вярвам, че  заедно да изградим подредена държава със силни институции, които защитават интересите и правата на всеки гражданин”, заяви Цонева.

Антоанета Цонева е народен представител от “Демократична България” в 45-ото,  46-ото и 47-то Народно събрание. В 46-ия и 47-ия Парламент е председател на Комисия по политиките за българите извън страната. В изборите за 48-ото НС Антоанета е водач на листите в 13 МИР-Пазарджик и 26- МИР- София област. Антоанета Цонева е експерт по изборен процес. Тя е първият омбудсман на Столична община (2001-2004). Съосновател е на “Институт за развитие на публичната среда” – организация с богат опит и принос в оценката на изборното законодателство и наблюдение на избори. В резултат на дейността на организацията преференцията се въвежда в българската изборна практика. Завършила е българска филология в Софийския университет. Завършила е Българското училище за политика и има обучителни курсове в САЩ и Холандия в областта на развитие на гражданския сектор и медиите.

„За мен е чест да ви представя хората, които ще защитават ценностите ни, в тази четвърта за последната една година кампания за предсрочни парламентарни избори.“

На второ място в листата отново е юристът Александра Стеркова, тя е с преференциален №102 в нашата листа и за трети път участва в тази кампания. Тя е експерт по търговско и облигационно право и беше народен представител в 46-ото Народно събрание. Адвокат с частна практика и задълбочен поглед върху бизнессредата. Александра е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Частната практика й дава задълбочен поглед върху бизнес средата в последните години и ѝ помага ясно да види кои са необходимите промени, които биха подпомогнали бизнеса, като същевременно биха осигурили и необходимото ниво на защита на всеки предприемач.

Трети в листата на „Демократична България“ в район Пазарджик е  Любомир Гечев. Работи в германска софтуерна компания, над 15 години заема мениджърска позиция. Завършил е образованието си в редица западноевропейски университети като FHS и Университета на Санкт Гален и Международния институт по бизнес мениджмънт в Берлин. Владее английски и немски език. От две години живее постоянно в Пазарджик заедно със семейството си.

С номер 104 в листата е най-младия т кандидат в листата – 31-годишният юрист Кристин Кроснаров, който работи и живее със семейството си в Панагюрище, той е юрист, специалист по търговско право. Кристин е специалист със сериозен опит в процесуалното представителство. Председател е на спортен клуб по лека атлетика “Оборище”.

С №105 в нашата листа е Тодор Парпулов, от Велинград, търговски директор на единствения у нас цех за тъкани килими, които могат да бъдат открити в Бъкингамския дворец, преди това е работил в банковия сектор, с висше икономическо образование. Споделя ценностите на “Демократична България” за върховенство на закона, свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори; почтеното служене на обществения интерес.

На шесто място в листата е финансистът Мария Благоева, живяла и работила в Лондон, активен природозащитник. Тя се присъединява към нашата листа сега, правихме с нея една местна кампания. Тя е от Пазарджик и е финансист.

Следващ в листата е Николай Янев (№107), председател на общинската организация на „Да България“ в Пазарджик. Николай Янев е технически ръководител в строителството в телекомуникационна компания. Има опит в IT сектора, хардуер, компютърни мрежи и системи за сигурност.

Петър Цикалов – „емблематична личност, той е наш прител и много важен елемент за нашата кампания, предприемач“ – заяви Цонева. Петър Цикалов е с номер 108 в листата.

Александър Серафимов е следващият кандидат за депутат, той участва в кампания за първи път, експерт е в сферата на туризма. Магистър е по бизнес администрация (MBA) от Cardiff Metropolitan University, завършил е и магистърски курс на Шефилдския университет със специалност “Управление и мениджмънт в туризма”.

С №110 е Иван Хрисин, той е от Батак и също за първи път участва в предизборна кампания. 

През почивните дни кандидатите за народни представители ще имат срещи с жителите на село Лeсичово, те ще посетят и Септември за празника на града, срещи в неделя са вписани в графика на кандидат – депутатите и в Стрелча, Цар Асен и в Огняново. В понеделник предстоят срещи с бизнеса.

Като цяло кампанията ще се проведе сред хората, а целта на кандидатите от Демократична България е да достигнат до максимален брой избиратели от всички населени места в региона. Включително и в Родопите, където по думите на Антоанета Цонева вече имат много познанства и приятелства.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Няма коментари.

Няма коментари!

Все още няма коментари.

Остави отговор