Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания днес в 13 МИР – Паазарджик. По традиция това се случи с тържествена литургия за здраве и благополучие. Тя беше възглавена от свещеноиконом Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджик и председател на Църковното настоятелство на храма, в съслужение със свещеници от храмовото духовенство в катедрален храм „Успение на Света Богородица“.

Присъстваха всички представители на листата на коалицията, както и техни симпатизанти и членове на партийната коалиция. От Велинград пристигна кметът Костадин Коев, а от Пещера – Николай Зайчев, който бе един мандат кмет на града от ГЕРБ.

„Най-успешните кампании на ГЕРБ са стартирали от това място и заради това бе логично да изберем него. Освен това храмът е символ на Пазарджик и християнските добродетели, които спазваме“ – разказаха участници в събитието.

„Надявам се да имаме една стойностна кампания със стойностни програми, а не кампания на опорни точки пълни с клишета. И можете да очаквате това от нас, защото ние знаем, какво трябва да се случи във всеки един отрасъл. Готови сме да водим кампания на идеи и ценности, а не на опорки.“ – заяви водачът на листата Екатерина Захариева. Ето кои са и останалите от отбора на ГЕРБ, който очаква доверието ви на 2 октомври.

ВИЗИТКИ

Припомняме че Екатерина Захариева е родом от Пазарджик, завършила е Езиковата гимназия в гр. Пазарджик и е дипломиран юрист от Пловдивския университет.  През 2012 г. е назначена за главен секретар на президента Росен Плевнелиев. От 2013 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройство в състава на служебното правителство на Марин Райков. С президентски указ на 29 май 2013 г. президентът Росен Плевнелиев назначава Екатерина Захариева за началник на кабинета на Държавния глава. От 6 август до 7 ноември 2014 г. е отново е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране в състава на служебното правителство на Георги Близнашки. На 12 декември 2015 г. става министър на правосъдието във второто правителство на премиера Борисов. От 4 април 2017 г. е назначена за заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи в третия кабинет на Бойко Борисов.  Екипът й в МВнР организира първото успешно Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, като върна високо в дневния ред на Съюза темата с европейската интеграция на Западните Балкани след 15-годишна пауза. Екатерина Захариева защитаваше националните ни интереси в ключови моменти, като например обсъждането на преговорната рамка за Република Северна Македания и зловредните действия на чужди служби и дипломати в националната ни сигурност.

Втори в листата и този път е областният координатор на ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов – предприемач, възродил футболен клуб „Хебър“ 1918 през 2015г., носител на приза „Предприемач на годината“ за 2014г. на
Сдружението на частните предприемачи и работодатели.

Трети е избраният за депутат в 45-тото Народно събрание Димитър Гечев, който бе Народен представител и в 43-то и 44-то Народно събрание и Зам.председател на комисията по земеделието и храните в 44-то Народно
събрание.

Четвърти е Стефан Мирев. Юрист, бивш областен управител на област Пазарджик, и избран за депутат в 45-то Народно събрание.

На пета позиция е Йордан Кожухаров, адвокат. Магистър по Право и юрист от Варненския свободен университет. Бивш заместник областен управител на област Пазарджик.
Шеста е Валентина Кайтазова, дълго време тя бе началник на Регионалното управление на образованието в Пазарджик.
Седма е д-р Лозана Василева. Доктор по аграрна икономика от УНСС. Заместник министъра на Земеделието, храните и горите в предишното правителство.

На осма позиция е д-р Илия Троянов. Висше образование с магистърска степен от Медицински университет Пловдив. Защитена дисертация в областта на Акушерство и гинекология, за присъждане на научна и образователна степен доктор. Началник на отделение по Акушерство и гинекология в МБАЛ – Пазарджик

Девети е инж. Валери Вълков. Завършил Академия на МВР с квалификация „Инженер по Противопожарна техника и безопасност“, както и Университета по архитектура, строителство и геодезия с квалификация „Инженер промишлено и гражданско строителство-конструктор. Ръководител на множество международни проекти свързани с изграждането на тръбопроводи за пренос на нефт и природен газ.
Десета позиция в листата е отредена за Малина Консулова – Златева. Магистър по Право и юрист. Адвокат с повече от 20 години професионален опит. Областен и общински председател на СДС Пазарджик. Общински съветник в Общински съвет – Пазарджик трети мандат. В сегашния и заместник председател на Общински съвет.
На единадесето място е Борис Владов, юрист по професия.
На дванадесето място – Гергана Сеферинкина – ръководител транспорт. Следват  Грозденка Великова – секретар на читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1929 год.” с. Исперихово.  Димитър Хаджидимитров – педагог, синдикалист, зам-.председател на Синдикален регионален съюз „Подкрепа” Пазарджик. Димитър Балабанов – енергетик. Завършва Технически университет в София. Повече от 10 години работи в сферата на енергетиката. Общински ръководител на ГЕРБ Батак. На шестнадесето място е финансистът Борис Димитров, следван от  Жоржета Порязова – мениджър, управление на регионалното развитие и Асен Янков – предприемач.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!