Поредният трафикант на нелегални мигранти е задържан от пазарджишки полицаи, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. Униформените установили, че той е зад волана под въздействието на наркотици. Вчера сутринта в ОДМВР-Пазарджик бил получен сигнал за съмнителен микробус движещ се по АМ „Тракия“ в платното по посока за София. За локализирането и спирането му незабавно били предприети действия от служители на сектор „Пътна полиция“, които обслужват аутобана.

В района на 75-ти километър екипите засекли микробус „Пежо“ и го спрели. Оказало се, че 24-годишният шофьор от гр. Белослав превозва в товарния отсек чужди граждани без документи за самоличност. Те били предадени за работа на служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик, които установили, че са афганистанци. Водачът на буса е тестван с дрегер, като пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна.

Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, а чужденците са транспортирани до специализирани домове на Дирекция „Миграция“ и Държавната агенция за бежанците. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.