Двама лекари от МБАЛ-Пазарджик бяха отличени на празничната церемония „Лекар на годината-2022”, на която Регионалната колегия на БЛС в Пазарджик награди заслужили медици.
Д-р Запряна Иванова от Неврологично отделение получи отличието „Лекар на годината 2022г.“
„Благодаря на РК на БЛС, на ръководството на МБАЛ-Пазарджик, както и на колегите от Неврологично отделение. 51 години работя в това отделение и много обичам всички свои колеги. Желая на всички много здраве и много усмивки“, пожела развълнувана и със сълзи на очите от радост д-р Иванова.
В категория„ Ти си нашето бъдеще 2022г.“ награда беше връчена на д-р Муса Дурльов от Хирургично отделение на областната болница.
„Искам да изкажа огромните си благодарности към всички, които са гласували за нас и са ни отличили.Искам да благодаря на лекарите, които са били мои учители в професията. На тях дължа това, което съм. Бъдете здрави“, заяви д-р Муса Дурльов , след като получи своята награда.
Освен него бяха отличени още двама млади лекари-д-р Валентина Чолакова – специалист- кардиохирург – МБАЛ „Хигия“и д-р Тодор Шопов – лекар -специализант в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ“ Уни Хоспитал“- Панагюрище.
В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ беше наградена д-р Елена Стоянова – специалист хематолог и специалист вътрешни болести в МБАЛ „Хигия-Север“- Пазарджик .
Председателят на РК на БЛС – Пазарджик д-р Васил Попов връчи на отличените лекари грамоти и почетен знак. Всеки от тях получи и специална торта. Сладките подаръци бяха осигурени от изпълнителният директор на болница „Хигия“ д-р Цветелина Спиридонова.
„Живеем и работим в условия на постоянно променящи се правила на работа, в условия на динамика, която не винаги е комфортна. През двете изминали години под знака на Ковид-19 психическият и физическият стрес и натискът върху Вас бяха страшни, но Вие устояхте, демонстрирайки висок професионализъм и човешко отношение към пациентите. Устояхте с цената на вашето здраве и живота на някои от нас. Скъпи колеги, въпреки проблемите бъдете професионалисти. Бъдете винаги отзивчиви към страданията на хората, всеотдайни в професията, отговорни пред сериозните предизвикателства от ежедневието. В този ден изказвам своето възхищение от работата Ви, всеотдайността и неуморното желание да продължавате безрезервно. Пожелавам Ви да носите с гордост титлата“Лекар“. Бъдете здрави“, каза в приветствието си председателят на РК на БЛС д-р Васил Попов.
Областният управител Трендафил Величков, който присъства на тържествената церемония също отправи поздрав към всички медици по повод Деня на българския лекар – 19 октомври.
„Скъпи ангели в бели престилки, благодаря Ви, че Ви има. Желая успешна и здрава година, в която да няма пандемии. Вие сте освен медици и хора, които спасявате и се борите за най-ценното -живота. Всички ние като общество имаме нужда от вашия интелект, опит, талант и вашето участие за решение на проблемите. Нека небесният ни покровител Свети Иван Рилски да ни пази и закриля и да сте живи и здрави“, пожела областният управител Трендафил Величков, който поздрави всички гости на тържеството.