Безплатни гастроентерологични прегледи за здравноосигурени лица организира Първо вътрешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Кампанията на гастроентеролозите ще стартира на 1 ноември и ще продължи до 16 декември. Прегледите ще се извършват в Първо вътрешно отделение от д-р Емилия Христова и д-р Минко Базитов, съобщиха от здравното заведение.
От желаещите да се консултират със специалист не се изисква направление от личния лекар, нито заплащане, но трябва предварително да си запишат час на тел: 0876749457, 0897025857. Записването за преглед се извършва всеки делничен ден от 12.30 до 14ч.
Целта е да може да бъдат обхванати повече болни, които имат симптоми на гастроентерологични заболявания, както и такива, които нямат , но са с безсимптомно протичащи заболявания на стомашно-чревния тракт, черния дроб и панкреаса.
Гастроентерологичните заболявания много често протичат без оплаквания, но могат да имат сериозни последици върху човешкия организъм. С тази кампания лекарите от Първо вътрешно отделение искат да помогнат на колкото се може повече хора да проверят здравословното си състояние. Профилактичните прегледи са много важни за ранната диагностика и навременното лечение на различни заболявания, категорични са специалистите.